معرفی گونه خفاش نعل اسبی مهلی Mehely's Horseshoe Bat
خانه / سرفصل های دوره راهنمایان گردشگری / دروس اکوتوریسم / راسته خفاش‌ها / معرفی گونه خفاش نعل اسبی مهلی Mehely's Horseshoe Bat

گونه خفاش نعل اسبی مهلی Mehely's Horseshoe Bat

نام فارسی: خفاش نعل اسبی مهلی
نام علمی: Rhinolophus mehelyi
نام انگلیسی: Mehely's Horseshoe Bat

خفاش نعل اسبی مهلی

گونه خفاش نعل اسبی مهلی اندازه‌اش متوسط و قدری از خفاش نعل اسبی مدیترانه‌ای بزرگ‌تر و رنگ آن روشن‌تر است. نیشتر از وسط به طرف بالا ناگهان نازک می‌شود.

ویژگی‌های ظاهری گونه خفاش نعل اسبی مهلی

طول سر و بدن این گونه از خفاش در ایران 42 تا 64 میلی‌متر، طول ساعد 48 تا 56 میلی‌متر، طول دم 21 تا 37 میلی‌متر و وزن 10 تا 23 گرم است. کمی بزرگ‌تر از R.euryale و R.blasii زائده ارتباطی بالا کمی بلندتر از زائده ارتباطی پایین و نوک آن نسبتا گرد است. زائده ارتباطی پایین از نمای روبه‌رو پهن و گرد است. نیشتر در نیمه بالایی ناگهان باریک می‌شود. رنگ بدن در پشت خاکستری قهوه‌ای و در سطح شکمی تقریبا سفید است. گوش‌ها و پرده‌های بال خاکستری روشن هستند. طول بند دوم انگشت چهارم بیش از 2 برابر بند اول است.

ویژگی‌های ظاهری گونه خفاش نعل اسبی مهلی

ویژگی‌های زیستی گونه خفاش نعل اسبی مهلی

گونه خفاش نعل اسبی مهلی با 30 تا 500 خفاش ماده شیرخوارگاه‌هایی را تشکیل می‌دهند که اغلب گونه‌های دیگر نظیر سایر خفاش‌های نعل اسبی M.blythii و M.pallidus نیز در آن حضور دارند. خوابگاهش را تعویض می‌کند و بیشترین جابه‌جایی مشاهده شده در آن 90 کیلومتر است.
تغذیه خفاش نعل اسبی مهلی: عمدتا از بیدها تغذیه می‌کند. طعمه‌هایش را اغلب نزدیک به سطح زمین شکار می‌کند و گاهی طعمه‌ها را از روی زمین برمی‌دارد.
تولید مثل خفاش معل اسبی مهلی: خارج از فصل زایمان و شیردهی خوشه‌های مختلطی از نر و ماده تشکیل می‌دهند که در آنها افراد در تماس با همدیگر هستند.

ویژگی‌های زیستی گونه خفاش نعل اسبی مهلی

زیستگاه، پراکندگی و فراوانی گونه خفاش نعل اسبی مهلی

گونه خفاش نعل اسبی مهلی در بوته‌زارهای مدیترانه‌ای و درخت‌زارها و همچنین دشت‌های خشک خوراک‌جویی می‌کند. گونه‌ای منحصرا غارزی است و به ندرت از خوابگاه‌های مصنوعی همچون ساختمان‌های متروک استفاده می‌کند. خوابگاه‌های تابستانی آن اغلب در غارهای گرم و اغلب در مناطق کارستی قرار دارد. برای زمستان‌خوابی به زیستگاه‌های زیرزمینی سردتر همچون غارهای بزرگ با خرداقلیم ثابت می‌رود. در ایران از ارتفاعی بیش از 2 هزار متر از سطح دریا گزارش شده و نسبتا کمیاب است. تاکنون فقط در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری و فارس ثبت شده است.

خفاش نعل اسبی مهلی

پراکنش جهانی گونه خفاش نعل اسبی مهلی

پراکندگی خفاش معل اسبی مهلی در دنیا در مناطقی از اروپا، غرب و جنوب آسیا و شمال آفریقاست.

وضعیت حفاظتی گونه خفاش نعل اسبی مهلی

جمعیت گونه خفاش نعل اسبی مهلی رو به کاهش است و مدام قطعه‌ قطعه‌تر می‌شود. در مجموع به نظر می‌رسد که جمعیت این گونه در 3 نسل گذشته بیش از 30 درصد کاهش یافته و در برخی کشورها منقرض شده است. به همین دلیل در فهرست سرخ IUCN در طبقه آسیب‌پذیر (VU) قرار دارد. در ایران نسبت به 5 دهه پیش کاهش چشمگیری یافته است (در سال 1347 تعداد این خفاش در غاری در کردستان نزدیک به 12 هزار برآورد شد). این گونه صرفا غارزی است و تمرکز جمعیت آن در تعدادی خوابگاه اصلی آن را در برابر مزاحمت‌های انسانی آسیب‌پذیر می‌سازد. تخریب غارها به بهانه گردشگری یکی از مهمترین عوامل تهدید این گونه است. در فهرست گونه‌های حمایت شده ایران قرار ندارد.

طبقه بندی گونه خفاش نعل اسبی مهلی

طبقه بندی گونه خفاش نعل اسبی مهلی

سایر اعضای خانواده خفاش‌ها را بشناسیم

راسته خفاش‌ها

زیر راسته خفاش‌های کوچک

- گونه خفاش نعل اسبی بخارائی
- گونه خفاش نعل اسبی کوهستانی
- گونه خفاش نعل اسبی بزرگ
- گونه خفاش نعل اسبی مدیترانه‌ای
- گونه خفاش نعل اسبی مهلی
- گونه خفاش نعل اسبی کوچک

External Features: HB 42-64 mm, FA 48-56 mm, T 21-37 mm and W 10-23 gr. Slightly larger than R.blasii and R.euryale. Upper connecting process is relatively blunt, slightly longer than the lower. Lower connecting process is wide and rounded from front view. Lancet tapers rapidly in upper half. Fur grey-brown above, almost white below. Ears and membranes light grey. Second phalanx of fourth finger is more than twice as long as first phalanx.
Biological Features: Forms maternity colonies of 30 to 500 females, often associated with other species, such as other rhinolophid bats, M.blythii and M. pallidus. Feeds mainly on moths. Hunts usually close to the ground; may also take prey from the ground. Change between roosts with longest distance recorded of 90 km. Outside parturition and lactation season, forms contact clusters of both males and females.
Habitat, Distribution and Abundance: Forages in Mediterranean shrubland and woodland, and in dry steppes. The species only roosts mainly in caves and does not use artificial habitats such as abandoned buildings. Summer roosts are in warm caves, often in karstic regions. Winter hibernacula are in colder underground sites, usually large caves with a constant microclimate. Reported in Iran from an altitude over 2000 m., a.s.l. It is nearly rare in Iran and has recorded from West Azarbaijan, Kordestan, Kermanshah, Chaharmahal Bakhtiari and Fars provinces.
Conservation Status: The species is declining throughout its range, with increasingly fragmented populations. Overall, declines throughout the global range are thought likely to exceed 30% over 3 generations and it is extinct in some countries, hence listed as “Vulnerable” (VU) in IUCN Red List of threatened species. It has experienced a rapid decline in Iran in the past half century, and now there are only a few hundred R.mehelyi in a colony in Kurdisatn that was estimated to include nearly 12000 individuals of the species in 1968. The species only roosts in caves and the concentration of its population in a few important roosts makes it susceptible to human disturbance. Destruction of caves by tourism is one of the main threats to this species. Not recognized as a protected species in Iran.

گالری عکس‌ها

عکس 1 تا 9



مطالب مرتبط


برچسب ها


ارسال پیام


 

 

 

کد بالا را در کادر وارد نمایید :

فرم مشاوره دوره راهنمایان طبیعت‌گردی

نام 
نام خانوادگی 
شماره همراه  
کد بالا را در کادر وارد نمایید :