کانون مطالعات گیاهان طبیعت

با توجه به اهمیت گیاهان در حوزه‌های مختلف زیستی، اجتماعی و همچنین طبیعت‌گردی، کانون مطالعات گیاهان در مهرماه 1398 به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های موسسه آموزشی_تحقیقاتی طبیعت به همت علاقمندان و دانش‌آموختگان این موسسه تاسیس گردید. بدون شک گیاهان به عنوان رکن اصلی و مولد طبیعت، ارزش واقعی خود را در محیط زیست و طبیعت ایران نیافته‌اند و فعالیت این کانون در مرحله اول بر اساس فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ و حراست از این منابع ارزشمند پایه‌گذاری شد. جذب و آموزش نیروهای متخصص و دغدغه‌مند به عنوان منابع انسانی در حفاظت از گیاهان، جمع آوری ایده‌های نوین همراه با برگزاری کارگاه‌های آموزشی، سفرهای علمی گیاهشناسی و کمک و مشاوره در دیده‌بانی و پایش گونه‌های گیاهی در معرض تهدید ایران از فعالیت‌های کانون مطالعات گیاهان محسوب می‌گردد.

 

تماس با اینستاگرام کانون گیاهان طبیعت

مرام‌نامه کانون مطالعات گیاهان

طبق دستورالعمل سازمان جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN)، شناسایی عوامل تهدید کننده طبیعی و مصنوعی برای هر گونه و راه‌های مقابله با آن از اولویت‌های پژوهشی تمام کشورها محسوب می‌شود و آموزش، تجهیز و تشویق جوامع محلی جهت مشارکت در امر شناخت و حفاظت از گونه‌های گیاهی کمیاب از وظایف کشورهای عضو تعریف شده است.
بر اساس این تعریف و با توجه به عوامل شدید تخریب پوشش گیاهی در ایران، اعضای این کانون متعهد می‌گردد که:

- در طول سفرها و فعالیت‌های مختلف گردشگری، فرهنگ‌سازی در مورد ارزش واقعی گیاهان و حفاظت از آنها را سرلوحه کار خود قرار دهند.
- نسبت به عوامل مختلف تخریب پوشش گیاهی از جمله جنگل تراشی، تبدیل مراتع و تالاب‌ها به زمین‌های کشاورزی، چرای بی‌رویه دام‌ها، فعالیت‌های مخرب عمرانی در مناطق حفاظت شده، حضور و نفوذ گیاهان غیربومی و تخلیه زباله و ضایعات ساختمانی در زیستگاه‌های مختلف گیاهی بی‌تفاوت نبوده و با منعکس کردن این معضلات، در جهت رفع آن تلاش نمایند.
- تجربیات و تخصص خود را در گرایش‌ها و فنون مختلف علوم گیاهی با تاکید بر اصول حفاظت و توسعه پایدار در اختیار علاقمندان قرار دهند.
- از صاحب نظران متخصص و اساتید حیطه گیاهان دعوت کنند تا در مناسبت‌های مختلف برای مخاطبان سخنرانی یا کارگاه آموزشی برگزار نمایند.
- جوامع بومی و محلی
را نسبت به ارزش واقعی منابع زیستی از جمله گیاهان آشنا کرده و بر این مهم تاکید کنند که حضور موثر و حفاظت از گیاهان می‌تواند به گسترش طبیعت‌گردی (اکوتوریسم) و توسعه پایدار این جوامع کمک کند.
- از کندن و جدا کردن گیاهان طبیعی از محیط زیست بجز در موارد تحقیقاتی جدا خودداری نموده و خود و دیگران را از هرگونه استفاده تجاری و اقتصادی از پوشش‌های گیاهی منع نمایند.

طبقه‌بندی گیاهان

مطالب کاربردی

تماس با کانون گیاهان

فیلم

گالری تصاویر

مطالب مرتبط

کانون گیاهان موسسه طبیعت

نام و نام خانوادگی 
می‌خواهم: * می‌توانید بیش از یک گزینه انتخاب نمایید




سایر
شماره تماس  
ایمیل 
کد بالا را در کادر وارد نمایید :